Biddle luchtgordijnen beschermen kunst

Het museum De Hermitage in Amsterdam wordt op 19 juni 2009 door koningin Beatrix en de Russische president Dmitri Medvedev geopend. De Nederlandse Hermitage opent met de tentoonstelling ‘Aan het Russische Hof’ en toont ruim 1800 kunstobjecten van het moedermuseum in St. Petersburg. Voor het optimaal conserveren van de geëxposeerde kunst is een stabiel binnenklimaat zonder vochtuitwisseling van groot belang.

Diverse klimaatzones
Het pand bestaat uit twee museumdelen met kunstobjecten en uit nevenruimten zoals het restaurant en een auditorium. Voor de museumdelen gelden strenge klimaateisen en voor de andere ruimten zijn de eisen minder streng. De Hermitage bestaat dus uit diverse klimaatzones en elke zone vraagt om een andere klimaatbeheersing. Door de temperatuurverschillen tussen de verschillende zones, vindt luchtuitwisseling plaats met als gevolg dat vocht van de ene naar de andere zone stroomt. In de museumdelen zijn minimalisatie van vochttransport en stabilisatie van de relatieve vochtigheid van groot belang voor het behoud van de kunstschatten.

Optimale vochtscheiding
Om het klimaat tussen de diverse zones te scheiden zijn Biddle luchtgordijnen toegepast. Boven tien doorgangen zorgen de luchtgordijnen voor de vochtscheiding tussen de verschillende zones. De kunstobjecten worden zo optimaal beschermd.

Vanaf 20 juni 2009 open voor publiek
Op 19 juni zijn ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig bij de officiële opening van de dependance van de Russische Hermitage in Sint Petersburg. Vanaf zaterdag 20 juni is De Hermitage voor publiek geopend.

Nieuwsbrief

Interessant klimaatnieuws en exclusieve primeurs ontvangen?
Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.