Een sprong voorwaarts, de volautomatische NOZ2

Biddle heeft veel tijd en ervaring gestoken in de ontwikkeling van de nieuwe luchtverwarmer, met als doel een energie-efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing voor industriële toepassingen op de markt te brengen. Model NOZ2 is de opvolger van de reeds jaren toegepaste NOZ luchtverwarmer. Met deze ontwikkeling levert Biddle een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid binnen industriële gebouwen.

Volautomatisch en energie-efficiënt
De NOZ2, geschikt voor ruimtes van 3,5 tot 16 m hoog, is vanaf januari 2015 verkrijgbaar met de traploze, volautomatische CHIPS-regeling. Samen met de standaard toegepaste EC ventilatoren betekent dit een zeer energiezuinige oplossing voor klimaatbeheersing in grote gebouwen. De geïntegreerde CHIPS-technologie selecteert op basis van temperatuursensoren constant en automatisch de correcte stand van het toestel, wat handmatige bediening door de gebruiker volledig overbodig maakt. Afhankelijk van de situatie wordt precies voldoende warme lucht met hoge snelheid door de instelbare nozzles tot op de vloer geblazen. De warme lucht vermengt zich met de omringende lucht, waardoor deze wordt mee verwarmd en zich snel en gelijkmatig door de grote, hoge ruimten verspreidt. De NOZ2 functioneert dus niet meer zoals voorheen, in een vaste, handmatig gekozen stand. Doordat de juiste hoeveelheid warmte alleen dan wordt toegevoegd wanneer de situatie erom vraagt, wordt altijd op een energiezuinige manier een comfortabel binnenklimaat bereikt.

b-touch bedieningspaneel
De NOZ2 wordt geleverd met het bekende Biddle touchscreen bedieningspaneel: de b-touch. Door het duidelijke scherm is het erg eenvoudig om de gewenste instellingen via het voorgeprogrammeerde menu te kiezen. De NOZ2 regelt vanaf dan alles automatisch en kan daarna als standalone functioneren: het bedieningspaneel is na de installatie niet langer nodig. Bij meerdere toestellen in één ruimte werkt het eerste toestel als master, de rest wordt als slave doorgekoppeld.

Complete range en trendy ontwerp
Net als voorheen kan gekozen worden uit twee modeltypes: NOZ2 25 en NOZ50, en uit water- of gasverwarming. Naast de eerdergenoemde eigenschappen is ook het uiterlijk van de luchtverwarmer veranderd. De NOZpast opnieuw goed bij de trendkleuren in de industrie: donkerblauw met grijs (RAL 5011/9006) of volledig grijs (RAL 9006).

Nieuwsbrief

Interessant klimaatnieuws en exclusieve primeurs ontvangen?
Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.