Nieuw volautomatisch IndAC2 industrie-luchtgordijn

Met het nieuwe, volautomatische IndAC2 industrie-luchtgordijn, maakt Biddle een enorme sprong voorwaarts in klimaatoplossingen voor industriële gebouwen. De IndAC2 is de opvolger van het gerenommeerde IndAC2 industrie-luchtgordijn. De volautomatische regeling van de IndAC2 selecteert continu de juiste instelling van het luchtgordijn. Zo wordt een optimale klimaatscheiding en daarmee een constante ruimtetemperatuur gegarandeerd. De IndAC2 zorgt voor een optimale scheiding tussen de buitenlucht en het (verwarmde) binnenklimaat, waardoor een open deur en een constante binnentemperatuur zonder noemenswaardig energieverlies perfect samengaan. Door open deuren wordt de logistiek veiliger en sneller, en worden interne verkeersstromen gefaciliteerd.

Gebruikersvriendelijk
De volautomatische IndAC2 maakt gebruik van de intelligente CHIPS-technologie. Door middel van sensoren wordt de buitentemperatuur en de temperatuur van de luchtstroom gemeten. Vervolgens selecteert de CHIPS-technologie onder alle omstandigheden de juiste luchtgordijninstellingen. Handmatige aanpassing door de gebruiker is niet langer nodig.

Energiebesparing
Het IndAC2 luchtgordijn is standaard uitgerust met energiebesparende en hoogwaardige EC-ventilatoren. Deze EC-ventilatoren overtreffen ruimschoots de allernieuwste ErP-rendementseisen die vanaf 2015 gelden. Dat maakt dit volautomatische luchtgordijn tot één van de meest geavanceerde producten op het gebied van industriële klimaatoplossingen. EC-ventilatoren kunnen tot 80% energie besparen ten opzichte van traditionele AC-ventilatoren. EC-ventilatoren zijn traploos regelbaar en zijn daardoor heel nauwkeurig in te stellen op elk vereist toerental. Bovendien produceren EC-ventilatoren bij dezelfde luchtsnelheden doorgaans minder geluid dan traditionele AC-ventilatoren.

b-touch bedieningspaneel IndAC2 van BiddleTouchscreen
De volautomatische IndAC2 is voorzien van Biddle ’s speciale touchscreen bedieningspaneel, de b-touch. Dankzij de eenvoudige menustructuur is het zeer gemakkelijk de gewenste instellingen te kiezen. Gebruiksgegevens en prestaties van het luchtgordijn kunnen eenvoudig worden uitgelezen met de b-touch datapoort. Deze datapoort maakt eveneens software-updates mogelijk.

Communicatie
De IndAC2 met automatische regeling is ook geschikt voor Modbus-communicatie met een gebouwbeheersysteem. Zo nodig zijn b-touch en Modbus gelijktijdig te gebruiken en dat maakt lokale bediening én bediening op afstand tegelijk mogelijk.

Basisregeling
De IndAC2 is ook leverbaar met een basisregeling, de b-control. De b-control omvat een potentiometer voor het traploos regelen van de ventilatorsnelheid. Daarmee is het luchtgordijn ook handmatig nauwkeurig in te stellen op de gewenste stand.

Kleuren en uitvoeringen
De IndAC2 is leverbaar in een Standard (ST) en Maximal uitvoering (MX), waarbij de IndAC2 ST geschikt is voor deurhoogten van 3 tot 6 meter en de IndAC2 MX voor deurhoogten van 5 tot 8 meter.
De IndAC2 is standaard verkrijgbaar in twee kleurcombinaties; in RAL5011/RAL9006 of volledig in RAL9006. Het opvallende industriële ontwerp van het luchtgordijn sluit perfect aan bij de nieuwste trends in de branche.

Nieuwsbrief

Interessant klimaatnieuws en exclusieve primeurs ontvangen?
Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.